Kullanıcı adı: Şifre: { Şifremi unuttum } { Forum Aktivasyon } Üye olmak istiyorum!

ItsBeauty.com


Makyaj ve Bakım

Arşiv



Bakım Önerileri

Jojoba Yağı ve Cilt Bakım Ürünlerinde Kullanımı

Jojoba Yağı ve Cilt Bakım Ürünlerinde Kullanımı

1822 yılında California Baja yanında bir çölde küçük bir funda keşfedilmiştir. Ünlü botanist H. F. Link tarafından Jojoba adı verilen bu bitki , daha sonra balinaların avlanmasının yasaklandığı dönemde ekilerek yetiştirilmeye başlanmıştır.

Cilt bakım ürünleri ve kozmetiklerde kullanılan balina yağları kullanılamamaya başlanınca da cilt bakım ürünlerinde ve kozmetiklerde kullanılmak üzere yeni bir madde arayışına girişilmiştir.

Jojoba bitkisinin bir çekirdek ürettiği ve bu çekirdekleri ısıtarak yağ elde edildiği görülmüştür. Güney Californiada çölde yaşayan insanlar, yıllardır bu yağı ciltlerinin ve kesikleri tedavi etmek için kullanmaktadır. Japonlar jojoba yağı üzerinde yaptıkları araştırmalarda bu yağın cilde karşı toksik etkisi yapmadığını göstermiştir.

Jojoba yağı, oda sıcaklığında sıvıya dönüşen bir balmumudur. Yağı kimyasal olarak cildimizin ürettiği sebum yağına çok benzemektedir. Aslında jojoba yağı, şimdiye kadar en kolay emilen bitkisel yağlardandır. Bu yüzden, pek çok saç ve cilt bakım ürünlerinin üretiminde kullanılmaktadır.

Jojoba yağı, hassas cilde sahip insanlar için mükemmeldir. Cildinizi yumuşatırken saça uygulandığı takdirde parlaklığını arttırır.
Aynı zamanda ciltteki kırışıklıkları azaltma ve yeni cilt hücrelerinin büyümesini hızlandırma etkisine sahiptir.

Bütün bu özelliklerinden dolayı, her tür saç bakım ürünlerinin, çizgi açıcı ve akneye yönelik cilt bakım ürünlerinin üretiminde kullanılmaktadır.
Jojoba bitkisi önemli ve gerekli bir keşiftir. Eşsiz faydaları, tüm dünyadaki insanların daha iyi görünmesini ve daha hissetmesine yardımcı olmaktadır. Eğer jojoba yağı satın alacaksanız, organik jojoba yağını satın almaya çalışın ve kimyasal olarak ekstre edilmemiş olmasına dikkat edin.