Kullanıcı adı: Şifre: { Şifremi unuttum } { Forum Aktivasyon } Üye olmak istiyorum!

ItsBeauty.com


Makyaj ve Bakım

Arşiv



Bakım Önerileri

Sandalağacı Yağının Cilde Faydaları

Sandalağacı Yağının Cilde Faydaları

Sandal ağacı Hindistanın en değerli ağaçlarından biridir. Sandal ağacı, çok yavaş büyümektedir. Çok eski parfüm içeriklerinden biri olmakla beraber sabun ve kozmetik ürünlerde de sabit bir içerik olarak bulunmaktadır.

Sandalağacının, yağının üretimi için kullanılabilmesi için 30 yaşından büyük olması gerekmektedir.

· Sandalağacı yağı, btiki uzmanları tarafından ciltteki akne ve benzeri pürüzler için ve dizanteri, bel soğukluğu gibi rahatsızlıklar için de kullanılmaktadır.

· Sandalağacı kuru ciltler, kuru çatlamış ayaklar, kaşınan ciltler ve çatlaklar için oldukça iyidir.

· Sandalağacı ürünlerini banyoda ya da duşta kullanmanın pek çok faydası vardır. Buhar ve sıcak su, sandalağacının akciğerlerinize geçmesini sağlarken tüm vücudunuza şifalı olmasını sağlar.

· Sandalağacından yapılan sabunlar greyfurt tohumu özü ve shea yağı gibi sağlıklı içerikler içermektedir. Bu içeriklerin ciltteki hastalıkları iyileştirme özellikleri vardır.

· Evde yapılan sandalağacı kil maskesi, akne ve siyah noktaya sahip ciltler için oldukça faydalıdır.

· Sandalağacı yağı suda seyreltilebilir. (1 ölçek sandalağacı yağı, 10 ölçek su) Böylece, yaraları temizlemekte hatta mutfağı bakterilere karşı korumak amaçlı yüzeyleri temizlemekte kullanabilirsiniz. Sandalağacı, aynı zamanda baş ağrısı, depresyon ve tansiyona için de oldukça faydalıdır.